Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA merkezli 6 kentte yapılan operasyonda, 49 kişiyi dolandırıp para ve ziynet eşyasını aldığı ileri sürülen 25 şüpheli adliyeye sevk edildi. Prof. Dr. Canan Karatay'ı da dolandırmak isteyen 2 şüphelinin de bu şekebeyle ortak haraket ettiği anlaşıldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine yaklaşık 7 ay önce merkezi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi olan bir dolandırıcı çetesinin varlığını saptadı. Çeteyi teknik ve fiziki izlemeye alan polis, Ahmet Ergün'ün elebaşı olduğu çetenin vatandaşları telefonla arayarak, kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandırdığını tespit etti. Prof. Dr. Canan Karatay'ı da aynı yöntemle dolandırmak isteyen kişiylerin debu çeteyle bağlantısı olduğu anlaşıldı. 49 kişiden 3 milyon 236 bin 300 lira dolandıran şebekenin polisin takibi sırasında 46 vatandaştan da toplam 8 milyon lira dolandırmasının engellendiği kaydedildi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda polis Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde 50 ayrı adrese eş zamanlı, yağmur altında, özel harekat timleriyle birlikte operasyon düzenledi. Operasyonda çete elebaşıyla birlikte 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca, 2 bıçak, 26 bin 300 lira , 6 altın kolye, 9 yüzük, 6 bilezik, 4 küpe, 28 cep telefonu, 31 simkart, 16 bilgisayar, 12 banka kartı, 23 taşınabilir bellek, 7 hafıza kartı ve 10 farklı bankaya ait dekont ele geçirildi.
Adana'da sorgulanan şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken, 25 şüpheli bugün sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

AÖ(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)