Hükümet, özelleştirilen kuruluşlardan 4-C statüsünde kamu kurumlarına geçirilen personelin soruşturularak, terör örgütleriyle eylem birliği içinde olan, bu örgütlerin propagandasını yapan personel varsa bu kişilerin sözleşmelerinin feshedilmesi kararı aldı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bakanlar Kurulu kararıyla özelleştirme nedeniyle iş sözleşmeleri sona eren işçilerin kamuda istihdam edilmelerine ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı. Yaklaşık 25 bin kişiyi ilgilendiren karar, dünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara göre özelleştirme sonrasında işini kaybedenler, kamuya geçici personel statüsünde alınmadan önce haklarında güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılacak.

ÖRGÜTLERE YARDIM EDENİN SÖZLEŞMESİNİ KURUMLARI FESHEDECEK

Ayrıca mevcut 4/C'liler hakkında da güvenlik soruşturması açılacak. Bu soruşturmada terör örgütleriyle eylem birliği içinde olan, bu örgütlere yardım eden, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanan ya da kullandıran, örgütlerin propagandasını yapan personelin sözleşmesi kurumları tarafından feshedilecek.

Özelleştirme nedeniyle işsiz kalanlar, kamuda, 4-C statüsünde geçici süreyle istihdam ediliyorlar. 4-C'liler ağırlıklı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile TÜİK gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapıyorlar.