ESKİŞEHİR'de 2 yaşındaki oğlu Yunus Berke'yi bıçaklayarak öldüren, eşi 39 yaşındaki Gülcan Akdeniz'i de yaralayan 58 yaşındaki Yaşar Akdeniz, yargılandığı mahkemece çocuğunu öldürmekten ömür boyu, eşini öldürmeye teşebbüsten ise 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde 26 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olayda, inşaat işçisi Yaşar Akdeniz cinnet geçirerek eşi Gülcan Akdeniz'i 20 yerinden, 2 yaşındaki oğlu Yunus Berke'yi ise 15 yerinden bıçakladı. Akdeniz, aynı bıçakla kendini boğazından yaralayarak intihara kalkıştı. Yunus Berke kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kurtarılamayarak öldü. Gülcan Akdeniz ile Yaşar Akdeniz ise götürüldükleri hastanelerde tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaşar Akdeniz, ardından tutuklandı.
CİNLERİN ETKİSİ ALTINDA KALDIM
Oğlunu öldürüp eşini yaralayan Yaşar Akdeniz'in yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık Yaşar Akdeniz bugünkü duruşmada çok pişman olduğunu, olayı cinlerin etkisinde kalarak gerçekleştirdiğini söyledi. Akdeniz, "Beni cinler bastı. Yatağımdan kaldırdılar, kurban kesmemi söylediler. Onun için bu işe kalkıştım. Ne yaptığımı fazla hatırlamıyorum, bilmiyorum. Tedavi olup yeniden eşime, çocuklarıma geri dönmek istiyorum. Çok pişmanım" diye konuştu.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu okudu. Raporda Yaşar Akdeniz'in akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti sanık Yaşar Akdeniz'i oğlunu öldürmek suçundan ömür boyu hapis, eşi Gülcan Akdeniz'i öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrıca 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

KA(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)