BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, geçen 28 Mart'ta evinin önünde oynarken, bir otomobilin çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitiren 2 yaşındaki Nebile Çağıl’ın ölümüyle ilgili sürdürülen soruşturmada, 170 araç tek tek incelendi. Otomobilinde minik Nebile’ye ait olduğu öne sürülen doku örneklerine rastlanan 26 yaşındaki M.D. gözaltına alındı.
Bandırma'nın 100'üncü Yıl Mahallesi'nde, geçen 28 Mart akşam plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobil, evinin önünde oynayan Nebile Çağıl'a çarpıp uzaklaştı. Kazadan uzun bir süre sonra mahalle sakinleri tarafından yol kenarında yaralı bulunan Nebile, ambulansla kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi.
Eşi Cihan Çağıl 'darp' suçundan Bandırma Açık Cezaevi'nde yatan Harbiye Çağıl, kızının ölüm haberini öğrenince, hayatta kalan iki çocuğuna sarılıp, dakikalarca gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Acı haberi cezaevinde öğrenen Cihan Çağıl ise cezaevi idaresinin verdiği izin ile cenaze törenine katılmak üzere evlerine geldi. Nebile Çağıl’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
Mahallerinin Bandırma'nın çıkışında olduğunu söyleyen baba Cihan Çağıl, "Sürücü yavruma çarptıktan sonra onu hastaneye getirmiş olsa belki de Nebile yaşayacaktı. Ama o kızımı ölüme terk etti. Kazadan bir süre sonra tesadüfen görülen yavrum hastaneye kaldırıldıysa da kurtarılamadı" dedi.
170 ARAÇ İNCELENDİ
Kazayla ilgili soruşturmayı sürdüren Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas, Susurluk ve Biga ilçelerinde ifadelere uyan toplam 170 aracı tek tek inceledi. M.D.'ye ait otomobilde yapılan incelemede, Nebile Çağıl’a ait olduğu öne sürülen 2 doku örneğine rastlanıldı. Araçtan alınan doku örnekleri incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, sürücü M.D. de gözaltına alınarak soruşturmaya başlandı.

EÖ(FK/CK) (FOTOĞRAFLI)