Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde yol kenarında temizlik yapan iki işçiye otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücü Mustafa Aytaç Kara hakkında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İstanbul yolu üzeri Türkgücü ışıklı kavşakta geçtiğimiz 9 Ocak meydana gelen kazada emniyet şeridinde temizlik yapan işçiler Ali Koçan ve Beyazıt Kaçkın’a çarparak ölümlerine neden 59 DC 100 plakalı otomobilin sürücüsü Mustafa Aytaç Kara, alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Çorlu Cumhuriyet Savcısı Erdem Atmaca, hazırladığı iddianamede asli kusurlu olan otomobil sürücüsü Mustafa Aytaç hakkında bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, otomobil sürücüsü Kara’nın asli kusurlu olarak kırmızı ışıkta geçtikten sonra arıza şeridinde temizlik yapan işçilere çarptığı kaydedildi. Tutuklu yargılanacak olan Kara, önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacak.

MY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)