Tunceli'de Aliboğazı Vadisi'ndeki teröristlere yönelik askeri operasyon başlatıldı. 2 tabur jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlarda, helikopterler de teröristlerin kaçış güzargahlarına bomba yağdırdı. Vadide 150 kadar teröristin çeşitli sığınaklarda barındığı tahmin ediliyor.

Tunceli'nin Çemişgezek ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Aliboğazı Vadisi'nde kış üstlenmesine girdikleri belirlenen PKK ve TİKKO'lu teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Askeri helikopterlerde operasyonlara havadan destek veriyor.

Operasyonlara askeri helikopterlerde havadan destek veriyor. Helikopterlerin, teröristlerin kaçış güzergahlarına bomba yağdırdığı belirtildi.

2 TABUR JANDARMA ÖZEL HAREKAT TİMİ KATILDI

Tunceli Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyona 2 tabur jandarma özel harekat timi katılırken, bugün bölgeye skorsky helikopterlerle yeni birlikler sevk edilerek, operasyonun alanı genişletildi.

HEDEFTE 150 TERÖRİST VAR

Operasyonda Aliboğazı Vadisi'nin Bozan Mevkiinde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 TİKKO'lu öldürülürken, çok sayıda barınma sığınakları ile gıda depoları ele geçirildi. Vadi içinde yaklaşık 150 teröristin bulunduğu belirtiliyor. 

Hava sıcaklığının gündüz eksi 10, geceleri de eksi 18 dereceye kadar düştüğü ve karla kaplı bölgedeki operasyon zorlu kış şartlarında devam ediyor.