ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kürtler'in kontrolündeki Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi için Şanlıurfa’ya getirilen 5 yaralıdan 2’si kurtarılamayarak öldü.
Suruç'un karşısında bulunan PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD kontrolündeki Kobani'de dün akşam saatlerinde Kürt Kızılayı'na ait bir bina önünde bombalı araçla saldırı düzenledi. Bombalı aracın infilak ettirilerek 10 kişinin öldüğü ileri sürülen patlamada, ağır yaralanan 5 kişi yakınları tarafından Mürşitpınar Sınır Kapısı’na getirildi. Yaralı Suriyeliler, sınır hattında görevli askerlerin çağırdığı ambulanslara Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yanık Ünitesi'nde tedavisi süren yaralılardan 25 yaşındaki Kava Bozan ile 12 yaşındaki Halit Halef öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 2 Suriyeli'nin cenazesi otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazelerin morgdan alınışı sırasında Suriyeli ailelere, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile bazı partililer de başsağlığı diledi.
BİNİCİ: SALDIRADA İNSANLIK HEDEF ALINMIŞTIR
Kobani’de gerçekleştirilen saldırının arkasında insanlık dışı güçlerin olduğunu ileri süren BDP Milletvekili İbrahim Binici, "Burada insanlık hedef alınıyor. Bu insanlığa karşı düzenlenmiş bir saldırıdır. Hedef Kürt, Arap, Süryani, Ermeni değil, insanlıktır" dedi.
Otopsi işleminin tamamlanmasının ardından ölen 2 Suriyeli, BDP'li Suruç ve Yukarıgöklü Belediyesi'ne ait araçlarla Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye götürüldü.