SAMSUN'da yaptığı trafik kazasında 2 kişinin ölmesine, 1 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücüye 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Cezası 24 bin 300 lira paraya çevrilen sanık tahliye edildi. 
Samsun– Ankara karayolu adalar mevkisinde geçenaziran ayında meydana gelen kazada, Tokat'a giden 64 yaşındaki Mustafa Karaca yönetimindeki 35 AS 4878 plakalı otomobil, tek şeritli yolda İstanbul'dan Samsun'a giden 55 yaşındaki Hüseyin Yürür yönetimindeki 34 EP 2839 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada tomobilde bulunan Mustafa Karaca ile 68 yaşındaki Asiye Aydın olay yerinde yaşamını yitirirken, Naciye Karaca ise yaralandı.
Olaydan sonra gözaltına alınan ve tutuklanan Hüsüyin Yürür Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Sanık Yürür, kazada kendisi kadar diğer aracın sürücüsü ölen Mustafa Karaca'nın da hatalı olduğunu söyledi. Mahkeme, sanığın asli kusurlu olduğunu belirterek 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Daha sonra da cezayı 24 bin 300 TL'ye çevirip sanığı tahliye etti.

İA(MS/COŞ)