SORGULANMAYA BAŞLADI

Halfeti'de motosikletçileri öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 39 yaşındaki 2 çocuk babası Hasan Yılmazer, Şanlıurfa'ya getirildi.

Geçen 21 Temmuz'da cesetleri bulunan motosiklet tutkunu Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ü öldüren şüphelinin bulunması için kurulan özel ekip ilçede 250 kişide yüz yüze görüşme yapıp güvenlik ve mobese kameralarını inceledi. Cinayetin ardından bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan bir motosikletlinin cinayet şüphelisi olabileceği ihtimali üzerine çalışmasını bu yönde yoğunlaştıran polisler, son 6 ay içerisinde çalınan ve yeni alınan 17 bin motositin sorgulamasını yaptı. Bu sırada motosikletin freninin solda olduğu detayını fark eden polis, çevredeki mahallerde alıcı kılığına girerek şüpheliyle irtibat kurdu. Polisin alıcı olarak incelediği motosikletin aranan araç olduğu, şüphelinin kolundaki saatinde öldürülen Türk'e ait olduğunu saptadı. Polis bunun üzerine Savcılık kararıyla akşam saatlerinde şüpheli Hasan Yılmazer'i gözaltına alarak Şanlıurfa'ya getirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamasına başlanılan Yılmazer'in suçunu itiraf ettiği, rehber olarak iki motosikletciye eşlik ettiğini ancak anlaştıkları ücretin verilmemesi üzerine tartıştıklarını söylediği öğrenildi. Yılmazer, ilk ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Olay günü ben İstanbul’dan gelen motosikletli 2 kişiye çevreyi gezdirmek için mihmandarlık yaptım. Onlara Halfeti’nin tarihi ve turistlik yerlerini gezdirdim. Yaklaşık 4 saat boyunca onlara eşlik ettim. Durumları iyi olmasına rağmen isteğim ücreti vermediler. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Üzerimde taşıdığım ruhsatsız tabancayla ikisini öldürdüm. Üzerlerini soyup yanımda bulunan çöp poşetine kokmamaları için sardım. Daha sonra yaklaşık 5 saat boyunca cesetlerin başında bekledim."

Polis ekipleri şüphelinin evinde ve olayın yaşandığı bölgenin çevresinde yaptığı aramada öldürülen Türk ile Öksüz'e ait bazı özel eşyalara da ulaştı.

Öte yandan cinayetin ardından talimatıyla özel ekip kurduran Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, şüphelinin yakalanmasının ardından öldürülen Öksüz'ün eşini telefonla arayarak cinayet şüphelisinin yakalandığını söyledi.

Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA, ()



FOTOĞRAFLI