MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’nde, evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra içeri girmek isterken av tüfeğiyle ateş açılarak vurulan ve yaklaşık 2 milyon TL’lik malvarlığı nedeniyle öldürüldüğü anlaşılan 51 yaşındaki Mehmet Kaya’nın cenazesinde gözyaşı döken eşi, 49 yaşındaki Neslihan Kaya da gözaltına alındı. Kızının planından haberden olduğu öne sürülen Kaya’nın, "Ne yaparsınız yapın" dediği iddia edildi. Gözaltındaki 6 kişinin sorgusu sürerken, olayda kullanılan iki av tüfeğinin Mehmet Kaya’ya ait olduğu tespit edildi.
Olay, Yatağan İlçesi Yeni Mahalle 711 Sokak numara 17’deki evde geçen Pazartesi günü saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İnşaat ustası Mehmet Kaya, 10 gün önce yeni yaptırdığı evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra 2 av tüfeğiyle açılan ateşle öldü.
Polis, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatırken Muğla’dan da özel bir ekip görevlendirildi. Çalışma kapsamında, Mehmet Kaya’nın evli kızı, 22 yaşındaki Merve Durmuş, bir süreden bu yana aralarında gönül ilişkisi bulunduğu belirtilen kendisi gibi evli, 23 yaşındaki Saadet Gökbel, arkadaşları Enver Gürsoy, Celal Şahin ve Sercan Göreli gözalına alındı. Şüphelilerin sorguları sürerken, dün Mesken Köyü’nde yapılan cenaze töreni ardından toprağa verilen Mehmet Kaya’nın arkasından gözyaşı döken eşi Neslihan Kaya da polis tarafından gözaltına alındı.
2 TÜFEK DE KAYA’YA AİT
Cinayette kullanılan iki av tüfeğinin de Mehmet Kaya’nın üzerine kayıtlı olduğu, Yatağan Ovası’nda bulunan ve kundaklanan evinden çalındığı tespit edildi. Bu arada Merve Durmuş'un eşinden boşanma kararı aldıktan sonra geldiği Yatağan’da bir ev kiraladığı ve burada, erkek arkadaşı Sercan Göreli ile yaşadığı, cinayette kullanılan iki av tüfeğinin de yine bu evde ele geçirildiği bildirildi.
Öldürülen Mehmet Kaya’nın 3 kızının bulunduğu ve çocuklarına düşkünlüğüyle tanındığı belirtildi. Yakınları, Kaya’nın ikisi evli olan kızlarının mutlululuğu ve evlerinde huzurlu olmaları için elinden geleni yaptığını söyledi. Polis, Kaya’nın yaklaşık 2 milyonluk malvarlığının bulunduğunu ve hain planın da bu servete konmak için hazırlanıp uygulandığını saptadı.
EŞİNİN DE HABERİ VARMIŞ
Şüphelilerin gözaltı süresi, olayı soruşturan savcının talimatıyla uzatılırken, Mehmet Kaya’nın eşi Neslihan Kaya'nın da hain plandan haberdar olduğu ancak polise başvurmadığı öne sürüldü. Kızının planından söz ettiği annesi Kaya’nın, "Ne yaparsanız yapın" dediği iddia edildi.
Sorguları devam eden şüpheliler bugün de sağlık kontrolünden geçirildi. 6 şüphelinin  yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.