BURSA’da daha önce birlikte iş yaptığı hemşehrileri 35 yaşındaki Hayrettin Yanık’ı oturduğu rezidansta boğarak, 37 yaşındaki Ahmet Murat Özbulak’ı ise Yalova’da tabancayla başına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen 35 yaşındaki tutuklu sanık Seyfettin Kandemir, “Rüyamda bana ilahi duyumlar geliyor. Benim mehdi olduğum söyleniyor" dedi. Yanık'ı öldürmekten hakkında ömürboyu hapis cezası istenen Kandemir hakkında, Yalova'daki Özbulak cinayetiyle ilgili soruşturma ise sürüyor.
Merkez Nillüfer İlçesi Ataevler Mahallesi’nde geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda, 10 yıl önce Diyarbakır’dan Bursa’ya gelen ve toptan eşya sattığı öğrenilen Hayrettin Yanık, yakınlarının kendisinden haber alamaması üzerine yaşadığı rezidansta başına yastık bastırılarak öldürülmüş halde bulundu. Bir çok suçtan kaydı bulunan Yanık’ın telefonla sürekli görüştüğü hemşehrisi Seyfettin Karademir, kendisini Suriye’den gelen mülteci olarak tanıttığı Yalova’da polis ekipleri tarafından yakalandı.
İfadesinde cinayeti kabul eden Kandemir, ayrıca Ankara’da oturan piyasadan çek karşılığında aldıkları eşyaları satmak için verdikleri Murat Özakbulak’ı da Yalova’da tabancayla öldürüp cesedini araçla Bursa’ya getirdiğini itiraf etti.
PSİKOLOJİM BOZULDU 
Öldürdüğü kişilerle ortak iş yaptıktan sonra cezaevine girdiğini anlatan Kandemir, “Cezaevinden çıktıktan sonra parasal sıkıntıya düşüp Diyarbakır’a döndüm. Eşimle aram bozuldu. Psikolojim bozulduğu için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüm. Daha sonra da bu durumdan arkadaşlarım Ahmet Murat Özbulak ile Hayrettin Yanık’ı sorumlu tuttum" dedi.
Polis ekipleri ölen Hayrettin Yanık’ın yaşadığı rezidansta yaptığı incelemede susturucu olarak kullanılan bir adet cips kutusu buldu. Yapılan incelemede Yanık’a tabancadan ateşlenen kurşunun isabet etmediği ve yastıkla boğularak öldürüldüğü ve cep telefonunun da çalındığı tespit edildi. Polis Murat Özakbulak'ın cesetini, terk edilen minibüsün içersinde bulurken, Seyfettin Kandemir sevkedildiği mahkemece tutuklandı.
İLK CİNAYETE DAVA
Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu ile 'silahlı yağma' ve '6136 Sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Kandemir’in yargılanmasına başlandı.
"RÜYAMDA BANA MEHDİ OLDUĞUM SÖYLENİYORö
İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Seyfettin Kandemir, olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını belirterek, “Misafir olarak Hayrettin’in evine gitmiştim. O dönemde uyuşturucu madde kullanıyordum. Bilincim yerinde değildi. Bana bağırmaya başlayınca ne yapacağımı bilemedim. Önceden planladığım bir olay değildi" dedi.
Hayrettin Yanık’ı öldürmesi için herhangi bir nedeninin bulunmadığını belirten Kandemir, “Bana ilahi duyumlar geliyor. Cinleri görüyorum. Bu rüyaların etkisinde kalıyorum. Rüyamda bana mehdi olduğum söyleniyor" diye konuştu.
Olayın ardından Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nde bir süre gözetim altında tutulan Kandemir, hakkında düzenlenecek raporu bekleyen mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
İKİNCİ CİNAYETİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR
Tutuklu sanık hakkında ayrıca Ahmet Murat Özakbulak'ı öldürmek suçundan cinayetin işlendiği yer olan Yalova Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.  SB-(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)