Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, müteahhit Mehmet Çelik'in, üç tekerlekli motosiklete çarparak avukat Hakan Kılıç ve arkadaşı Gökhan Niyazi Gülcan'ın ölümlerine neden olduğu iddiasıyla, 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanmasına başlandı. Sanık Çelik ifadesinde, "Önümdeki kamyon ani fren yaptı, ona çarpmamak için sollama yaptım. Kaza kamyon şoförünün hatasından kaynaklandı" dedi.
Kaza, geçen haziran ayında Mithatpaşa Caddesi'ndeki İstihkam Okulu ve Merkez Eğitim Komutanlığı önünde bulunan otoyol viyadüğünün altında meydana geldi. Güzelbahçe'den Balçova yönünü giden, müteahhit 50 yaşındaki Mehmet Çelik, yönetimindeki 35 VDT 12 plakalı otomobille önünde giden Ziya Demirci'nin kullandığı 35 BRB 33 plakalı kamyonu, iddiaya göre kör noktada sollamak istedi. Çelik, yönetimindeki otomobille, karşı yönden gelen, avukat Hakan Kılıç'ın kullandığı 35 KLC 13 plakalı üç tekerlekli motosiklete çarptı. Kazada çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet kamyona da çarpıp metrelerce ileriye fırladı. Birçok şubesi bulunan Kılıçlar Hurdacılık firmasının ortaklarından olan ve kaza sırasında başlarında kaskları bulunun 36 yaşındaki Hakan Kılıç ile arkadaşı 35 yaşındaki Gökhan Niyazi Gülcan, otomobilin ön kaputuna çarpıp olay yerinde öldü. Polis, otomobil sürücüsü Mehmet Çelik ile kamyon şoförü Ziya Demirci'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Çelik tutuklanırken, Demirci ise karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Soruşturmayı sürdüren cumhuriyet savcısı, otomobil sürücüsü Mehmet Çelik hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, kamyon şoförü Ziya Demirci hakkında ise takipsizlik kararı verdi.
8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, tutuklu yargılanan Mehmet Çelik ile ölen avukat Hakan Kılıç'ın meslektaş olan eşi Nehir Kılıç, babası Cumali Kılıç ile ölen Gökhan Niyazi Gülcan'ın avukat eşi Gözde Gülcan, annesi Dilek Gülcan, babası Yusuf Ziya Gülcan ile avukatları Cemal Kırkağaç ve sanığın avukatı katıldı. Ölenlerin ikisinin eşinin de siyah giysiler giydikleri dikkat çekti.
Tutuklu sanık Mehmet Çelik, ifadesinde, "Önümde giden kamyon aniden fren yaptı. Ben de ona çarpmamak için sollama yaptım. Hata bende değil kamyon şoföründe. Tahliyemi istiyorum" dedi. Ölenlerin yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirtip, cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, tanık olarak dinlenecek olan ancak gelmeyen kamyon şoförü Ziya Demirci ile sanık Mehmet Çelik'in oğlu Sinan Çelik'in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine, olay yerinde keşif yapılmasına karar verip, duruşmayı kasım ayına erteledi.

FOTOĞRAFLI