ADANA'da, Seyhan Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğine gitmek için bindikleri teknenin alabora olması sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, tekneyi kullanan ve yüzerek karaya ulaşmayı başaran 54 yaşındaki Hacı Osman Gönen hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 2 ile 10 yıl arasında hapis cezası istedi.
Olay, 11 Aralık 2013'de, merkez Çukurova İlçesi'ndeki Seyhan Baraj Gölü'nde meydana geldi. Menderes Adası'ndan süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için tekneyle açılan 5 kişi, şiddeti fırtına nedeniyle teknenin alabora olması sonucu suya düştü. Tekneyi kullanan Hacı Osman Gönen yüzerek kurtuldu, Suriye uyruklu 30 yaşındaki Rabi Akko ile 45 yaşındaki Ahmet Kocabey de dalgıçlar tarafından kurtarıldı. 34 yaşındaki Turgut Bülbül ile 28 yaşındaki Kenan Atakay ise suda kayboldu. Aralıksız süren aramalar sonucunda 14 Aralık'ta Kenan Atakay'ın, 21 Aralık'ta da Turgut Bülbül'ün cesedine ulaşıldı.
ACI TESADÜFLER
Kenan Atakay'ın, 1978'de 17 yaşındayken yüzmek için girdiği Seyhan Baraj Gölü'nde boğulan ancak cesedi bulunamayan ve adı verilen amcasıyla aynı kaderi paylaştığı; Turgut Bülbül'ün de, 112 Acil Servisi'nde görevli ablası Dr. Nuran Bülbül'ün aynı gün bölgede görevli olduğu, ancak müdahale etmek için kurtarılmasını beklediği kayıplar arasında kardeşinin olduğunu bilmediği ortaya çıkmıştı.
'YÜZEREK KURTULDUM'
Ölümden yüzerek kurtulduğunu söyleyen Hacı Osman Gönen, dehşet anlarını şöyle anlatmıştı:
"Karşıya doğru hareket ettik. İlk başlarda bir şey yoktu. Sonra rüzgar çıktı bu nedenle üzerimize su geldi. Ben kayık batmasın diye iki kişiyi sağa, iki kişiyi sola oturttum. Ama su gelince Turgut yerinden gelerek karşı tarafa geçince denge kayboldu ve kayık alabora oldu. Önce Turgut'u yakasından tutup kayığın yanına getirdim, ardından Kenan'ı getirdim. 'Buradan tutun' dedim. Daha sonrada Ahmet'i kayığın yanına getirdim. 'Siz burada bekleyin karada insanlar görünüyor birazdan yardım gelir' dedim. Ben karaya doğru yüzmeye başladım. O arkadaşlara sonra ne oldu bilmiyorum. Ben yaklaşık 1 saat yüzdüm. Daha sonra polis geldi önce Suriyeliyi, sonra Ahmet'i daha sonra da beni aldı."
SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tekneyi kullanan Hacı Osman Gönen hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 2 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendi. İddianamede şöyle denildi:
"Şüpheli Gönen'in iç sularda motorlu tekne sürmek için gerekli belgesi olmadığı, havanın rüzgarlı ve baraj gölünün dalgalı olmasını da göz önünde bulundurmaksızın gerekli dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması neticesinde ölümlere neden olmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır."
İddianame kabul edilirse, davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)