BARTIN’da, kız isteme yüzünden çıkan kavgada pompalı tüfekle kızın babası 42 yaşındaki Atilla Yaşar Demirkıran ile aynı yaştaki kuzeni Hüseyin Demirkıran’ı öldüren 30 yaşındaki Günay Çelikkıran 40 yıl 18 gün, 34 yaşındaki Ali Güney ise 14 yıl 4 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 25 Şubat’ta merkez ilçeye bağlı Terkehalliler Köyü’nde yaşandı. Terkehalliler Köyü'nde oturan 52 yaşındaki Hakan Çelikkıran, eşi 49 yaşındaki Gülay Çelikkıran ve oğlu 19 yaşındaki Yusuf Çelikkıran'la birlikte geçen yıl 24 Şubat’ta kız istemek için Çayırlar Mahallesi'nde oturan Demirkıran ailesinin evine gitti. Hakan Çelikkıran, oğlu Yusuf'a, Demirkıran ailesinin Bartın Anadolu Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki kızını istedi. Atilla Yaşar Demirkıran, kızının okuduğunu ve evlenecek yaşta olmadığını belirterek  karşı çıktı. Çıkan tartışmanın ardından Çelikkıran ailesi evlerine döndü. Oğluna kızın verilmemesine öfkelenen Hakan Çelikkıran tekrar gittiği evde Atilla Yaşar Demirkıran'ı dövdü.
SİLAHLI SOPALI KAVGA
Atilla Yaşar Demirkıran, bir gün sonra amcasının oğlu Hüseyin Demirkıran ve yeğeni 20 yaşındaki Emrah Demikıran'ı yanına alarak Çelikkıran ailesinin evine gitti. Demirkıran ile Çelikkıran aileleri sopa, demir çubuklarla birbirlerine saldırırken, pompalı tüfekler de ateşlendi. Çıkan silahlı kavgada Atilla Yaşar Demirkıran ve Hüseyin Demirkıran hayatını kaybederken; Emrah Demirkıran, Hakan Çelikkıran, Yusuf Çelikkıran ve Günay Çelikkıran yaralandı. Gözaltına alınan damat adayı Yusuf Çelikkıran ile ağabeyi Günay Çelikkıran ve komşusu Ali Güney mahkemece tutuklandı.
Haklarında, Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ ve ‘Mala zarar vermek’ suçlarından 2’şer kez müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklardan Yusuf Çelikkıran ilk mahkeme de delil yetersizliği ve duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Tutuklu sanıklar son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanıklar Günay Çelikkıran’a 40 yıl 18 gün, Ali Güney’e de 14 yıl 4 ay 24 gün hapis cezası verdi.

(FOTOĞRAFLI)