Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Canlı Hayvan Borsası'nda geçen Ağustos ayında 2 kişinin tabancayla öldürüldüğü arazi kavgası ile ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede sanıklardan 2'sine 2'şer kez ömür boyu hapis cezası, diğer 2'sine ise 30'ar yıl hapis cezası istendi. Saldırıyı gerçekleştiren Şahin Tokur ifadesinde, PKK'nın ağabeyi Kasım Tokur'un iki çocuğunu örgüte istediğini ve olayların bu nedenle çıktığını söyledi.
Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası'nda geçen Ağustos ayında meydana gelen silahlı saldırıda, 45 yaşındaki Hüsnü Tekel ve 36 yaşındaki Şehabettin Tekel kardeşler yaşamını yitirirken, hayvan pazarında bulunan 3 kişi yaralandı. Şehabettin Tekel 7, Hüsnü Tekel ise 12 kurşunla öldürdüldü. Çifti cinayetle ilgili gözaltına alınan Şahin Tokur tutuklanırken, Latif Tokur, Kasım Tokur ve Erkan Tokur tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SİVEREK'E GİDERKEN YAKALANDILAR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcığı, 2 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgası ile ilgili soruşturmayı tamamlandı. Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Lice İlçesi Kurtlu Köyü Kerpiçören mezrasında yaşayan Tokur ve Tekel ailesi üyelerinin olay günü hayvan pazarında karşılaştıkları, aralarında tartışma çıktığı ve şüpheli Şahin Tokur'un tabancayla Hüsnü ve Şehabettin Tekel kardeşlere ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Saldırıyı azmettirdiği iddia edilen Kasım Tokur'un diğer şüpheli Erkan Tokur ve ailesi ile birlikte olay gecesi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine gitmek isterken yakalandığı belirtilen iddianamede, araçta yapılan aramada iki tabanca ele geçirildiği kaydedildi.
ÇATIŞMADA PKK ŞÜPHESİ
İddianamedeki tanık ifadelerinde saldırının Lice İlçesi Kerpiçören Köyü'ndeki araziler nedeniyle çıktığı belirtilirken, Antalya'da yakalanan şüpheli Şahin Tokur, "Terör örgütü olaydan önce ağabeyim Kasım'ın çocuklarından ikisini istedi. Kasım kabul etmeyince örgüt bu kez haraç isteyerek, tüm aileyi tehdit etti" dedi. Hayvancılık yaptıklarını, ekonomik durumlarının iyi olduğunu kaydeden Şahin Tokur, PKK'nın daha önce de ağabeyinin aracıa el koyduğunu, bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şöyle dedi: 
"Olaylardan sonra Antalya'ya yerleşme kararı aldık. Olaydan önce hayvan satışından 1.5 milyon lira para almamız sebebiyle örgüt yeniden peşimize düştü. Örgüt ağabeyim Kasım'a mesaj gönderip, maktüller Hüsnü ve Şahabettin Tekel'e para vermesi konusunda tehdit etti. Köyde herkes maktullerin örgüt adına çalıştığını biliyordu. Olay günü hayvan pazarında kolumdan tutup, 'Hadi dışarı çıkıyoruz, seni bekliyorlar' dediler. Ben bağırıp direnince, Hüsnü silahını yere düşürdü. Ben de silahımı çıkarıp Hüsnü'ye ateş ettim. Şehabettin yere düşen silaha yönelince, ona da bir kaç el ateş ettim."
BARAJ ARAZİLERİ NEDENİYLE HUSUMET
Olayı azmettirdiği iddia edilen şüphelilerden Kasım Tokur ise PKK tarafından tehdit edildiğini ifade ederek, "Bu nedenle Antalya'ya gitme kararı aldık. Uzun yıllar Kerpiçören Köyü'nde muhtarlık yapıyorum. Köyde yapılacak baraj nedeniyle araziler değer kazandı. Bu arazileri daha önceden almam nedeniyle köylülerle aramızda sorunlar çıkıyordu. Tekel ailesi ile de aramızda arazi sorunu vardı. Ancak ben olay günü hayvan pazarına hiç gitmedim" dedi.
2'ŞER KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS
Savcı saldırıyı gerçekleştiren Şahin Tokur'un 'Kasten öldürme', 'Kasten yaralama' ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlarından 2 kez ömür boyu ve 11.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. İddianamede saldırıyı azmettirdiği iddia edilen Kasım Tokur'un da 2 kez ömür boyu ve 3 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. Savcı diğer şüpheliler Latif Tokur ve Erkan Tokur'un ise 'Kasten öldürme suçuna yardım etme' suçundan 30'ar yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

FB(GG/AAA)