Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da 68 yaşındaki Abdullah Çeviker ile 54 yaşındaki Adnan Kayadelen öldürüp, 20 yaşındaki Furkan Özer'i de yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 57 yaşındaki İzzettin Örs ile oğlu 27 yaşındaki Abdullah Örs adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı Abdullah Örs'ün ifadesinde, "Ben yere ateş ediyordum, babam 'niye yere sıkıyorsun, şarjörü üzerlerine boşalt' diye kızınca, ben de üzerlerine sıktım" dediği öğrenildi.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Sinanpaşa Mahallesi'nde geçen 26 Mayıs'ta meydana gelen olayda, kasap İzzettin Örs, 29 bin lira alacaklı olduğu Adnan Kayadelen'in sahibi olduğu kaporta atölyesine geldi. Tefecilik yaptığı iddia edilen Örs, para yüzünden kendini daha önce bıçakla yaralayan Kayadelen'den 29 bin lira borcunu ödemesini istedi. Kayadelen de borcu olmadığını ileri sürünce ikili arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine İzzettin Örs, cep telefonu ile oğlu Abdullah Örs'ü arayıp olay yerine çağırdı. İşyerine gelen Abdullah Örs, babasının kendine verdiği tabancayla rastgele ateş açtı.
Saldırıda yaralanan Adnan Kayadelen ve Abdullah Çeviker götürüldüğü hastanede hayatını kaybederken, Furkan Özer ise tedaviye alındı.
BABASINI SUÇLADI
Olaydan sonra kaçan baba ve oğlu ile kavgada bu kişilere ateş eden Erkan Ataç gözaltına alındı. Katil zanlısı Abdullah Örs, cinayeti babasının azmettirmesiyle işlediğini ileri sürerek, "Babam telefon açıp beni çağırdı. Olay yerine gittiğimde babama saldırıyorlardı. Belinden tabancayı çıkartıp namluya mermiyi sürdü, bana uzatıp sıkmamı istedi. Ben 4-5 el yere doğru ateş ettim. Babam da 'niye yere sıkıyorsun, şarjörü üzerlerine boşalt' dedi. Bunun üzerine ben de rastgele ateş açtım" dedi.
Oğlunun suçlamalarını kabul etmeyen İzzettin Örs ise ifadesinde, "Aramızda alacak verecek meselesi vardı. Paramı istemeye gittim, üzerime saldırdılar. Oğlum geldi, ateş açtı. Onlar da silah kullandı. Hangi baba oğlunun eline silah verip de adam vurdurur. Ben kimseye 'vur' talimatı vermedim" diyerek kendini savundu.
Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FK(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)