VAN'dan Şanlıurfa'ya gelen ve normalden kilolu olmasından şüphelenen polis tarafından aranan S.D.'nin sırt ve karnına koli bandı ve tülbentle sarılı paketlerden 2 kilo eroin çıktı. Şüpheli gözaltına alındı.
Kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yürüten polisler, Van'dan Şanlıurfa'ya uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine dün gece Şanlıurfa Otogarı'nda önlem aldı. Otogarda bekleyen polisler, Van'dan gelen S.D.'nin davranışlarından şüphelendi. Polisler takibe aldıkları S.D.'nin vücudunun orantısız olduğunu ve normalden daha kilolu gözüktüğünü fark edince onu durdurdu. Üst aramasında, S.D.'nin sırt ve karın bölgesine koli bandı ve tülbentlerle sarılı paketlerde 2 kilo eroin bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen S.D., eroini Şanlıurfa'daki torbacılara satmak için getirdiğini söyledi.
Sorgulamasına devam edilen S.D. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
187 KİLO ESRARA 5 TUTUKLAMA
Öte yandan; Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen hafta içinde düzenlenen 5 ayrı operasyonda 187 kilo esrar ele geçirildi. Esrara el koyan polis, D.G., B.G., M.B., M.B., B.G., İ.S.A., M.R.K., S.E., R.G. ve M.E.'yi gözaltına aldı. Sorgulaması tamamlanan şüphelilerden 5'i serbest kalırken, 5 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.