Suat PALA/VEZİRKÖPRÜ (Samsun), () - SAMSUN’un Vezirköprü İlçesi’nde 2012 yılında 2 günlük bebeğini kadın çorabıyla boğup öldürdükten sonra cesedini bir sulama havuzuna attığı öne sürülen annesi 17 yaşındaki K.K. tutuklandı.
Vezirköprü İlçesi’nde iddiaya göre sevgilisi 18 yaşındaki Ferhat Savaş ile ilişkiye giren dünyaya getirdiği bebeğini 2 gün sonra kadın çorabıyla boğup öldürdükten sonra sulama havuzuna bıraktığı iddiasıyla gözaltına alınan K.K., ifadesinin alınması ardından bugün Vezirköprü Adliyesi'ne sevk edildi. K.K., "İki yıl önce sevgilimden hamile kaldım. Bu hamileliğimi ondan ve ailemden gizledim. Hamileliğim boyunca evden ayrılmadım. Fazla kilo almadığım için ailem hamileliğimi fark etmedi. Sancım geldiğinde evde kimse yoktu. Bebeği tek başıma doğurdum. Bebek doğduktan sonra çorapla boğarak, havuza attım" dedi. İfadesinin ardından K.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Bebeğin babası olduğu iddia edilen Ferhat S. de, cinsel ilişkiye girdiği zaman K.K.’nın 15 yaşından küçük olması nedeniyle tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan K.K.’nın annesi Gülmahire K. ve Babası Halil K., sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

SP(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)