GENERALLERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Dün gece Suriye plakalı aracın çarpmasıyla yaralanan ve halen tedavilerine Tıp Fakültesi'nde devam edilen Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Harun Ocaklı ile Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Generallerin tedavi gördüğü Tıp Fakültesi'nde askerler güvenlik önlemi aldı. Başhekim Prof. Dr. Levent Elbeyli, tedavisi süren generallerden Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Harun Ocaklı'nın gün içerisinde taburcu edileceği, Adana Bölge Komutanı Hamza Çelepoğlu'nun ise tedbir amaçlı bir gün daha gözetim altında tutulacağını söyledi.
Prof. Dr. Elbeyli generallerle birlikte kazada yaralanan uzman çavuşların ise taburcu edildiklerini kaydetti.
SURİYELİLERİN İFADESİ ALINDI
Generallerin yaralandığı kazaya yol açtığı iddia edilen Suriye plakalı aracı kullanan Muaz Abdurrahman ile yanındaki Nada Hafız da tedavilerinin ardından Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada ifadesi alınan Suriyeliler, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleştiklerini ve kazanın kontrolsüz şekilde yola çıkmalarından kaynaklandığını söyledi.
Suriyeli Muaz Abdurrahman ve Nada Hafız, ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları adliyede savcı tarafından serbest bırakıldı.