Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, ()- DİYARBAKIR'da, 'Örgüt propagandası' yapmak suçundan yargılanan ve 10 aylık hapis cezası Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce cezası onanan 27 yaşındaki Nazan Dikici, 2 ve 4 yaşlarındaki çocuklarıyla birlikte cezaevine gönderildi.
Nazan Dikici'ye Diyarbakır'da, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna dikkat çekmek için yapılan gösteri ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen mitinge katıldığı gerekçesiyle 2009 yılında 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Terör örgütü propagandası' yapmak suçundan yargılanan Nazan Dikici'ye 10 ay hapis cazası verildi. Dikici'nin avukatının kararı temyize götürmesi üzerine Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi dosyayı yeniden değerlendirdi. Yapılan inceleme sonucunda Nazan Dikici'ye verilen 10 aylık hapis cezası onandı. 
Cezanın onanması ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Nazan Dikici, önceki gece evine gittiği sırada polis tarafından yakalandı. 2 ve 4 yaşlarındaki 2 çocuğu ile birlikte gözaltına alınan Nuzan Dikici, daha sonra Adliyeye sevk edildi. Avukatı'nın itirazına rağmen tutuklanan Nazan Dikici, 2 çocuğu ile birlikte Diyarbakır E Tipi  Cezaevi'ne gönderildi. Hapis cezasının durdurulması için İnfaz Savcılığı'na başvurduklarını belirten Nazan Dikici'nin avukatı Mehdi Özdemir, savcılığın terör suçlarından dolayı infazın ertelenmesi talebini redettiğini söyledi. YAPTIĞININ YANLIŞ OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nazan Dikici, eyleme örgüt talimatı ile gitmediğini ve yaptığının yanlış olduğunu anladığını belirterek, 8 Mart eylemine ise kadınlar gününü kutlamak için gittiğini söylemişti. Yapılan yargılama sonunda 2012 yılında Nazan Dikici 10 ay hapis cezası verilirken, karara bir üye hakim muhalefet şerhi koymuştu. Üye hakim muhalefet şerhinde, sanığın genç olduğundan dolayı yaptığı suçların önemini henüz kavramadığını, bu nedenle hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerektiğini savunmuştu.
FB(GG/İD)