ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde, alkollü kullandığı otomobiliyle evlerinin önünde oturan 28 yaşındaki Fidan ve kızı 8 yaşındaki Tuğba Aydın'a çarparak ölümlerine, oğlu 10 yaşındaki Tolga Aydın'ın da yaralanmasına neden olan 27 yaşındaki Sinan Ayhan, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay mahkemenin kararını onadı.
25 Temmuz 2011'de ilçeye bağlı Taşçılı Köyü'nde meydana gelen kazada, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçisi Sinan Ayhan, alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçti. Köyün içinden geçerken kontrolden çıkan Ayhan'ın kullandığı 67 EK 063 plakalı otomobil, ziyarete gittikleri babasının evinin önünde oturan Fidan ile çocukları Tuğba ve Tolga Aydın'a çarptı. Tuğba Aydın hastaneye kaldırılırken yolda, Fidan Aydın ise 4 gün sonra tedavi gördüğü hastanede öldü. Tolga Aydın ise tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.
0.70 promil alkollü çıkan sürücü Sinan Ayhan hakkında Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, tutuklu yargılanan Sinan Ayhan'a 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
Cezayı fazla bulan sanık avukatı, kazada bilinçli taksirin bulunmadığı gerekçesiyle kararı Yargıtay'a taşıdı. Ancak Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, sanık avukatının talebini reddetti. Olayda bilinçli taksirin bulunduğuna hükmeden Yargıtay, mahkemenin verdiği 6 yıl 8 ay hapis cezasını onadı.
Kazada eşini ve kızını kaybeden maden işçisi 34 yaşındaki Murat Aydın, verilen cezanın az olduğunu söyledi. 2 canın bedelinin daha fazla olması gerektiğini ifade eden Aydın, "Benim eşim ve kızım öldü. 2 canın bedeli bu kadar mı?" diyerek tepkisini dile getirdi.