KOCAELİ'nin Gebze ilçesi'nde, geçen Ekim ayında, pompalı tüfekle 18 yaşındaki Onur Cin'i öldürüp, H. İbrahim Yavuz’u da yaraladığı iddiasıyla aranan Zekeriya Malkoç, yaklaşık 2 ay sonra İstanbul’da yakalandı. Gebze'ye getirilen Malkoç, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde 26 Ekim'de meydana gelen olayda, birlikte alkol aldıkları belirlenen Onur Cin, H. İbrahim Yavuz ve Zekeriya Malkoç arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Öfkeyle ayrılan Zekeriya Malkoç, bir süre sonra yanında getirdiği pompalı tüfeği ateşleyerek Onur Cin ve H. İbrahim Yavuz'u vurdu. Onur Cin ve H. İbrahim Yavuz ağır yaralanırken, Zekeriya Malkoç kaçtı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan Onur Cin ise tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.
Olüaydan sonra her yerda aranan olayın şüphelisi Zekeriya Malkoç, bugün Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul Küçükçekmece’deki bir evde yakalandı. Gebze'ye getirilen Malkoç, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BK(MB/SS)