ADANA'da Kuran kursuna gideceğiz diye evden çıkan 12 yaşındaki Bayram Yeni ile 14 yaşındaki Ali Dayı serinlemek için girdikleri kanalda boğuldu.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Yenimahalle Mahallesi'nde meydana geldi. Ortaokul öğrencisi olan Bayram Yeni ile Ali Dayı, okullar tatil olduktan sonra Bahçeşehir Mahallesi'ndeki camide açılan Kuran kursuna başladı. Öğleye kadar camide dini eğitim alan Yeni ile Dayı, kurs bittikten sonra eve döndü. Öğleden sonra tekrar kursa gideceklerini söyleyen çocuklar evlerinden ayrıldı.
Bayram Yeni ile Ali Dayı, evden çıkıp, 150 metre ilerideki sulama kanalı kenarına geldi. Bir süre kanalın yanındaki parkta oynayan çocuklar, serinlemek için suya atladı. Yüzmenin yasak olduğunu belirten uyarı levhalarına rağmen kanala giren Yeni ile Dayı, akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Çevreden yetişen vatandaşlar Bayram Yeni'ni çıkardı, Ali Dayı ise ekipler tarafından kurtarıldı. Ambulanslarla hastaneye götürülen Yeni ile Dayı, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.
Aynı sokakta evleri karşı karşıya olan Bayram Yeni ile Ali Dayı'nın cenazesi yapılan otopsinin ardından Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI