KIRŞEHİR merkezli 18 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 300 milyon lira değerinde olduğu belirtilen 114 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 55 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 30’u adliyeye sevk edildi.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından, yaklaşık bir yıl önce kent merkezindeki iki akaryakıt istasyonuna operasyon düzenlendi ve 2 bin ton kaçak akaryakıta el konuldu. Birçok şehirde yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından KOM ekipleri, Kırşehir merkezli olarak İstanbul, İzmir, Sakarya, Diyarbakır, Balıkesir, Kayseri, Malatya, Niğde ve Aksaray başta olmak üzere 18 ilde bulunan adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 55 kişi Kırşehir'e getirildi. Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan şüphelilerden 30'u Adliyeye sevk edildi.
Akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şebekenin, rafinerilerden aldığı uçak yakıtını madeni yağlarla karıştırıp, motorin olarak pazarladığı belirlenirken, operasyon düzenlenen akaryakıt istasyonlarında piyasa değeri 300 milyon lirayı bulan 114 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği belirtildi.
Emniyet yetkilileri operasyonun devam ettiğini bildirdi. 

SG(OE/COŞ)