Arzu KAYA- Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () 17- 25 Aralık soruşturmasını yapan ekibin başındaki eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi haklarında soruşturma olup olmadığını öğrenmek için adliyeye geldi.

"DÖNEMİN KOLLUK GÖREVLİLERİNİN GÖZALTINA ALINACAĞI İDDİASI"
Savcılıkta aldıkları bilginin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmüş olduğu ve 22 Temmuz'da adli kolluk görevlileri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu belirterek, "Bu süreçten hemen sonra görsel ve yazılı medyada rastladığımız bazı olaylar oldu. 17 ve 25 Aralık olarak tabir edilen büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının gerçekleştiği döneme ilişkin o dönemde çalışan kolluk görevlilerinin de gözaltına alınacağı, onlara yeni bir operasyon yapılacağı, hatta yanlarında bazı gazetecilerin de olabileceğine ilişkin bazı yayınlar vardı. Bu yayınlar üzerine bizim kamuoyuna bir açıklama yapma zaruretimiz doğdu, Cumhuriyet savcılığımıza geldik" dedi.

"UYAP'A KAYITLI BİR SORUŞTURMAMIZ YOK
Haklarında bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği konusunda bilgi aldıklarını ifade eden Saygılı, şöyle konuştu:

"Kendimiz hakkında yürütülen, UYAP'a kayıtlı herhangi bir soruşturma olup olmadığını resmi olarak sorduk. UYAP'a kayıtlı hiçbir soruşturmamız olmadığını gördük. Kendileri bir soruşturma yürütüyor ama bunu UYAP'a girmemişler mi acaba? Bu soru işaretine karşı bir de dilekçe verdik. 'UYAP'a girilmeyen fakat tarafınızdan yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır?' diye sorduk. Cevapta özetle 'bu bilgi edinme hakkı çerçevesinde size söyleyebileceğimiz bir şey değildir' denildi. Halbuki bu bilgi edinme hakkı içerisinde sorulan bir soru değil, CMK çerçevesinde sorulan bir soruydu. Ancak böyle bir cevap aldık. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımıza dilekçe hazırladık. Eğer bu haberler doğruysa bu ihtimale karşı biz buradayız. Hiçbir yere kaçmıyoruz. İfademize başvuracaksanız, çağırın gelelim. Yok ikametimizde arayacaksanız ikametimizde bekliyoruz, buyurun gelin. Çünkü veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Biz adli kolluk görevlileri olarak çalıştık. Yapılan her operasyon, dinleme, izleme, fezlekeye geçirilen her bir harf Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle yerine getirilmiştir."

"NASIL AKTARILDIĞI BİZİM DE DİKKATİMİZİ ÇEKİYOR"
22 Temmuz Operasyonu öncesi sosyal medyada operasyonun yapılacağı bilgisinin yayıldığı söylentileri üzerine de değerlendirmede bulunan Saygılı, "Sosyal medyada bazı twitter kullanıcılarıyla ilgili suç duyurularında bulunmuştuk. Büyük bir kısmına takipsizlik geldi. Bunun sosyal medyaya nasıl aktarıldığı, isimlerin burada nasıl afişe edildiği bizim de dikkatimizi çekiyor. Eğer böyle bir şey varsa hesap vermeye hazır insanlarız biz" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)