ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde 16 yaşındaki Y.D. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 65 yaşındaki R.S. ve 39 yaşındaki F.K. ile fuhuşa teşvik ettiği iddia edilen kızın ağabeyi 35 yaşındaki R.D.'nin tutuklu yargılanmalarına başlandı.
Geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkan olayda R.S., iddiaya göre R.D.'den evinin temizliği için bir kadın bulmasını istedi. R.D. de kızkardeşini evine gönderdiği R.S.'den 20 lira aldı. R.S., evde Y.D. ile ilişkiye girdi. Kızın durumu ailesine anlatması üzerine ifadesi alınan Y.D., daha önce F.K.'nın da cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Tutuklanan R.S., F.K. ve kızın ağabeyi R.D., hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan F.K., jandarmada baskı altında ifade verdiğini, yaklaşık 1 yıl arkadaşlık yaptığı Y.D. ile cinsel anlamda ilişkilerinin olmadığını idda ederek suçlamayı kabul etmedi. Hakim, "Savcı da mı sizi dövdü?" diyerek sanığa tepki gösterdi. Diğer sanıklar R.S. ve ağabey R.D. de suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

GG(EE/SS)