ZONGULDAK'ta 16 yaşındaki E.O.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 36 yaşındaki A.T., genç kızın isteği ile ilişkiye girdiklerini ve karşılığında da 50 lira para verdiğini ileri sürdü.
Haziran 2012'de meydana gelen olayda A.T., iddiaya göre bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı E.O. ile başka bir arkadaşının evinde ilişkiye girdi. E.O., başka birisinden hamile kalmasının ardından başına gelenleri polise anlattı. Gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.T. hakkında, 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçlamasıyla dava açıldı. A.T., 15 yıl hapis cezası istemiyle Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.
A.T., savunmasında E.O. ile kendi isteği doğrultusunda ilişkiye girdiklerini ve karşılığında da 50 lira para verdiğini iddia etti. A.T., "Bir kaç kez ilişkiye girdik. Benden ihtiyaçları olduğunu söyleyerek para istedi. Ben de 50 lira verdim. 2 gün sonra tekrar bana telefon ederek ilişkiye girmek istediğini söyledi. Bunlar tamamen isteğiyle olan şeyler. Ayrıca olayın gerçekleştiği yer altlı üstlü bir bina. Kaşık düşse alttan duyulur. Bağırma olsaydı herkes duyardı. Zorla ilişkiye girmedim" dedi.
Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanması ve duruşmaya gelmeyen E.O.'nun dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

GG(EE/BT)