Bülent CİVANOĞLU- Uğur SAĞLAM, () - BURSA’da nişanlı 16 yaşındaki Ş.G. ile eski sevgilisi 22 yaşındaki Mert Özkan arasında 'mesaj atma' yüzünden yaşanan gerginlik, kanlı bitti. Genç kız, Mert Özkan'la konuşmak için sözleştiği randevu yerine nişanlısı ve ağabeyini de alarak gitti. Mert Özkan da arkadaşı 18 yaşındaki Yaşar Karaca'yı yanında getirdi. Konuşma sırasında başlayan tartışma kavgaya dönüşünce, iddiaya göre Ş.G. Yaşar Karaca’yı sırtından ve göğsünden bıçakladı. Yaşar Karaca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, kendisi de kalçasından yaralanan Ş.G. polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Bahar Mahallesi 3’üncü Işık Sokak’ta meydana geldi. Ş.G. eski sevgilisi Mert Özkan’dan ayrıldıktan 3 ay sonra 19 yaşındaki Cavit Şeker ile nişanlandı. İddiaya göre Mert Özkan, eski sevgilisi Ş.G.’ye mesaj atmaya başladı. Ş.G., Özkan’dan kendisini rahatsız etmemesini istedi. Ancak Özkan mesaj atmaya devam edince Ş.G. yüzyüze konuşmak istediğini söyledi. Dün gece Ş.G. yanına ağabeyi 20 yaşındaki Ali Göksel ve nişanlısı Cavit Şeker’i alarak, Mert Özkan ile Barbaros İlköğretim Okulu yakınında buluştu. Buluşmaya Mert Özkan da arkadaşı Yaşar Karaca’yı getirdi.
'BIÇAKLAMASAYDIM AĞABEYİMİ ÖLDÜRECEKTİ'
Gençler arasında başlayan tartışma kısa sürede bıçakların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Çıkan arbede sırasında, poliste 14 suç kaydı bulunan Yaşar Karaca, iddiaya göre Ş.G. tarafından sırtından ve göğsünden bıçaklandı. Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yaşar Karaca yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Kavga sırasında genç kız kalçasından, ağabeyi Ali Göksel de elinden yaralandı. Olay yerinden kaçan kız polis ekiplerince kısa sürede yakalandı. Ş.G. polise verdiği ilk ifadede, Yaşar Karaca’nın bıçakla ağabeyine saldırdığını ve bu sırada kendisinin de yanında getirdiği bıçakla onu yaraladığını söyledi. Ş.G.’nin ifadesinde "Bıçaklamasaydım ağabeyimi öldürecekti" dedi. 
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI