Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU’nun Altınordu İlçesi’nde 16 gün önce kaybolan lise 2’nci sıınf öğrencisi 16 yaşındaki Neslihan Tiryaki’nin ormanlık alandaki uçurumun dibinde cesedi bulundu. Polis, itfaiye ve Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, 100 metredeki cesedi güçlükle çıkardı.
Altınordu’da Cumhuriyet Lisesi 2’nci sınıfta okuyan Neslihan Tiryaki, 16 gün önce okuldan Subaşı Mahallesi’ndeki evine gelip kıyafetini değiştirdikten sonra gezmeye çıktı. Liseli Neslihan’ın bir daha eve dönmemesi üzerine ailesi durumu polise haber verdi. Polis ve jandarma, Mobese kamera kayıtlarını da inceleyerek genç kızı bulmaya çalıştı. Ancak yapılan bütün aramalara rağmen Tiryaki bulunamadı.
Bugün ise Nizamettin Mahallesi Boztepe- Ordu yolu üzerinde bulunan ormanlık alanda bir köylü, genç kızın cesedini görünce durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler cesedin olduğu yere ulaşamayınca itfaiye ile AFAD ekiplerinden yardım istendi. Ekipler daha sonra halat yardımıyla karayolundan yaklaşık 100 metre aşağıda ağaçların arasındaki cesedin yanına güçlükle inebildi. Polis olay yerinde yaptığı incelemede cesedin kayıp liseli Neslihan Tiryaki’ye ait olduğunu tespit etti. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından genç kızın cesedi halata bağlanarak bulunduğu yerden çıkarıldı.
UMUTLA BEKLİYORLARDI
Neslihan Tiryaki’nin annesi Hanife ve babası Sezai Tiryaki kızlarından gelecek iyi haberi bekliyordu. Baba Sezai Tiryaki daha önce kızından haber alamayınca hayati durumundan endişe ettiğini, bulunması için herkesten yardım istemişti. Bugün polisten acı haberi alan Hanife ve Sezai Tiryaki çiftçi sinir krizi geçirdi. 
Genç kızın cesedi cenaze aracına konularak otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

NK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)