KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, kanser tedavisi olan, önümüzdeki hafta ameliyata alınması kararlaştırılan 1.5 yaşındaki Asmin Yılan için, semt sakinlerinin yardımlarıyla toplanan 4 bin 500 TL, eve gelen "Bizi size Allah gönderdi. Okuyup üfeleyelim. Çocuğunuzun bir şeyi kalmayacak" diyen çarşaflı 2 kadan tarafından çalındı. Çaresizlik içerisinde kıvranan baba Ferhat Yılan, hırsızlara "Ne olur parayı geri getirin. Yoksa çocuğum ölecek" diyerek yalvardı.
Olay, Kazım Karabekir Mahallesi Aşık Veysel Caddesi Ulus Sokak'ta meydana geldi. 3 yıllık evli ve aynı zamanda epilepsi hastası, bulduğu günlük işlerde çalışan 29 yaşındaki Ferhat ve 27 yaşındaki Zeynep Yılan çiftinin 1.5 yıl önce Asmin adını verdikleri kızları oldu. Karaciğerinden rahatsız, iki böbreğinin kanserli olduğu belirtilen Aslin Yılan, Marmara Üniversitesi'nde ameliyat edildikten sonra aynı hastanede kemoterapiye alındı. Önümüzdeki hafta Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ikinci kez ameliyata alınmasına karar verilen minik kız için semt sakinlerinin de yardımı ile 4 bin 500 TL toplandı. Ancak, bu para eve gelen çarşaflı 2 kadın tarafından çalındı.
Ferhat Yılan, geçen Perşembe günü eşi Zeynep'in, hasta kızı Asmin'i kucağına alıp evin önüne güneşlenmeye çıkardığını belirterek hırsızlık olayını şöyle anlattı:
"Eşim, kucağında kızımla birlikte evin önündeyken yanlarına sadece gözleri görünen 2 çarşaflı kadın gelmiş. Bir süre onlara baktıktan sonra kemoterapi nedeniyle saçları dökük çocuğumun neyi olduğunu sormuşlar. Eşim de, kızımızın kanser hastası olduğunu söylemiş. Bunun çarşaflı kadınlar, 'Bizi size Allah gönderdi. Bizi evine götür okuyup üfleyelim. Dualarımız çocuğunu iyileştirecek' deyince eşim onları eve almış. Eşimden su istedikten sonra okuyup üfleyen kadınlar, eşimden bu suları evin çeşitli yerlerine serpmesini istemiş. Eşim suyu evin odalarına serperken iki kadın çocuğumun odasına girerek önümüzdeki hafta ikinci kez ameliyat olacak olan kızımızın, komşularımızın da yardımıyla biriktirdiğimiz 4 bin 500 lirayı çekmeceden almışlar. Eşime, 'Sakın odaya 12 saat girme. Yoksa dualarımız kabul olmaz ve çocuğun iyileşemez' diyerek evden ayrılmışlar."
Kadınların evden ayrılmasından sonra eşinin kendisini aradığını ve durumu anlattığını söyleyen Ferhat Yılan şöyle devam etti:
"Şüphelenip  hemen eve geldim. Hemen çocuğumun odasına giderek ameliyat için komşularımızın da yardımıyla biriktirdiğimiz ameliyat parasını koyduğumuz yere baktım. Para, çocuğumun sağlık raporları ve diğer belgelerin bulunduğu dosyanın arasındaydı. Yerinde olmadığını gördüm. Buradan çocuğumun ameliyat parasını çalan hırsızlara sesleniyorum. Ne olur kanser olan kızımın ameliyat parasını geri getirin. Yoksa kızım ölecek, yalvarıyorum size."
Durumu polise bildirdiklerini ve şu ana kadar araştırmalardan sonuç alınamadığını belirten Ferhat Yılan, "İnsanlık tamamen ölmüş. Hasta bir çocuğun ameliyat parasını nasıl bile bile çalarlar" diye konuştu.
 
MI,BK(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)