Ali AKSOYER/İSTANBUL() BAĞCILAR’da yapılan iki ayrı uyuşturucu operasoyunda bonzai denilen sentetik uyuşturucu madde pazarladıkları tespit edilen aralarında 14 yaşındaki bir çocuğunda bulunduğu üç kişi polis tarafından yakalandıktan sonra tutuklandı. Şebekelerden birinin liderliğini daha önceden 9 kez polise geliş kaydı bulunan 14 yaşındaki çocuğun yaptığı tespit edildi. Polis baskınlarında bir de el yapımı bir tabanca ele geçirdi.
Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ilk operasyonu 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan bir parkta yapıldı. Park içinde bulunan metruk bir binada uyuşturucu pazarladığı tespit edildi. Bina bir süre takibe alındı. Polis binaya yaptığı baskında 14 yaşındaki A.K. ile yanında bulunan Kerem Y. (27) ve Muhammet C.'yi (18) gözaltına aldı. Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen şüphelilerden 14 yaşındaki A.K.’nin daha önceden hırsızlık, kasten yaralama ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarıdan tam 9 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Şüphelilerden Muhammet C.’nin ise gasp, hırsızlık, uyuşturucu kullanmak, yaralama suçlarından 7 adet suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Uyuşturucu satış şebekesinin liderliğini 14 yaşındaki A.K.’nin yaptığı belirlendi. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler 14 yaşındaki A.K. ile Muhammet C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÇAY OCAĞINDA UYUŞTURUCU PAZARLAMIŞLAR
Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Yeni mahallede bulunan bir çay ocağında uyuşturucu pazarlandığı tespit edildi. Bunun üzerine müşteri kılığında çay ocağına giden polislere uyuşturucu satmaya çalışan Nuri K. (33) polis tarafından yakalandı. Şüphelinin üzerinden 20 liraya pazarlamaya çalıştığı 2 fişek bonzai tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi. İşyerinde yapılan aramada ise 75.3 gram bonzai maddesi ile el yapımı bir adet tabanca bulundu. Daha önceden uyuşturucu bulundurmak ve pazarlamak suçlarından polise geliş kaydı bulunan Nuri K. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(FOTOĞRAFLI)
 

 

.