ADAPAZARI'nda geçen yıl 14 yaşındaki Ö.Ç.'ye yönelik çoğu lise öğrencisi olan 34 sanıklı cinsel istismar davasında kaçtığı yurt dışından getirilerek tutuklanan polis müdürü N.Ş. ve diğer sanıklar için Cumhuriyet Savcısı mütealasını verdi. Davada  bir numaralı sanık polis müdürü N.Ş. için toplam 52 yıl hapis cezası istendi.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5'nci duruşmasında tutuklu yargılanan eski polis müdürü N.Ş. ve tutuksuz yargılanan 33 sanık hazır bulundu. Duruşmaya mahkeme kararı gereği sanık yakınları ve basın mensupları alınmadı. Davada Cumhuriyet Savcısı polis müdürü N.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 34 kişi hakkında mütaalasını verdi. 

Buna göre Cumhuriyet Savcısısı N.Ş. için çocuğa yönelik zincirleme cinsel istismar suçundan 26 yıl, hürriyetten yoksun kılma suçundan 26 yıl olmak üzere toplam 52 yıl hapis cezası istedi.

Cumhuriyet Savcısı aralarında 18 yaşından küçüklerinde bulunduğu 33 sanık için de cinsel istismar, cinsel istismara yardım etme ve hürriyetten yoksun kılma suçlamalarıyla 8 yıl ile 16 yıl arasında değişen hapis cezaları istedi. 

Davaya müdahil olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, tüm suça sürüklenen çocukların da TCK 103/6 maddesi yönünden cezalandırılmalarına karar verilmesini istedi.

Davada toplam 52 yıla varan hapis cezası istenen eski polis müdürü N.Ş. ise mütaalayı kabul etmediğini ifade ederek savunması için süre istedi. Sanık avukatı da mütaalayı kabul etmediklerini belirterek süre talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Ocak 2014 tarihine ertelendi.