Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, 14 yaşındaki E.A. adlı erkek çocuğa 2 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen tutuksuz 15 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Geçen yıl 15 Nisan'da ortaya çıkan olayda, yaşları 15 ile 68 arasında değişen ve aralarında müteahhit, tır şoförü, belediye temizlik işçisi, emekli, otomobil tamircisi bulunan 15 kişi, E.A.'ya değişik zamanlarda 2 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. 11'i tutuklanan 4'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheliler hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 36 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
11 tutuklu sanık davanın 4'üncü duruşmasında, mağdurun kemik yaşının belirlenmesinde geçecek süre ve gelecek cevaba göre suç niteliğinin değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi. Bugün görülen duruşmaya hepsi de tutuksuz olan sanıklar katılmadı.
Duruşmada, E.A.'nın olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulduğuna yönelik Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor okundu. Mahkeme, çocuğun kemik yaşı ile ilgili rapor ve diğer eksik evrakların beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

GG(EE/BT)