Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, geçen yıl haziran ayında, küçükbaş hayvan çiftliğinde şakalaşırken 17 yaşındaki Mustafa Yılmaz'ı av tüfeğiyle başından vurarak öldürdüğü iddia edilen 14 yaşındaki Y.U., 'taksirle öldürme' suçundan, yaşından ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı da indirim yapılarak 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi.
Olay, 13 Haziran 2013'te, merkez Sarıçam İlçesi Ünlüce Köyü Devetaş mevkiinde bulunan küçükbaş hayvan çiftliğinde meydana geldi. İddiaya göre, çiftlikte çalışan Mustafa Yılmaz ile Y.U., şakalaşmaya başladı. Bir süre sonra Y.U., çiftlikteki konteynere giderek av tüfeğini alıp olay yerine geldi. Y.U., önce havaya doğru ateş etmek istedi ancak tüfek ateş almadı. Tüfeği kurcaladıktan sonra tekrar tetiğe basan Y.U., bu kez silahın ateş alması sonucu Mustafa Yılmaz'ı başından vurdu. Yılmaz, olay yerinde ölürken, Y.U. da tutuklandı.
Y.U. hakkında 'çocuğu öldürme' suçundan dava açıldı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Y.U., arkadaşını bilerek ve isteyerek öldürmediğini, olayın kaza sonucu meydana geldiğini söyledi. Y.U. ifadesinde, "Mustafa bana şaka amaçlı 'Bombacı' dedi. Sonra taş atar gibi yaptı ama atmadı. Ben de şaka amaçlı tüfeği alarak korkutmak istedim. Önce tüfeğin dolu olup olmadığına baktım, boştu. Havaya doğru tutarak tetiğe bastım, patlamadı. İkinci kez kurma kolunu çekince patladı. Ben bilerek ve isteyerek Mustafa'yı hedef almadım" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Y.U.'yu 'taksirle öldürme' suçundan, önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da ölenin çocuk olması nedeniyle cezayı 9 yıla çıkardı. Ardından da, sanığın yaşının küçük olması ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı 3 yıl 9 aya indirip, Y.U.'yu tahliye etti.

MKA(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)