MANİSA'nın Gördes İlçesi'nde, ormandan toplanan mantarı yedikten sonra zehirlenen ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Selin Uçar, hastanede 10 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.
Fundacık Mahalesi'nde oturan Ali Uçar, geçen 30 Nisan'daki akşam yemeğinde, eşi Hatice Uçar, kızı Cumhuriyet Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Selin Uçar, annesi ve 2 komşusu, ormanlık alandan toplanıp pişirilen, yörede 'takkacık' olarak bilinen mantarları yedi. Bir süre sonra fenalaşan 6 kişi, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Selin Uçar, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Mantardan zehirlenenlerden 5'i, tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 10 gündür yaşam mücadelesi veren Selin Uçar kurtarılamadı.
Ölüm haberini alan yakınları, arkadaşları ve öğretmenleri büyük üzüntü yaşadı. Okulun 7/B sınıfı öğrencileri, arkadaşı Selin'in sırasını çiçekle süsleyip fotoğrafını koydu. Okul Müdürü Necdet Yağcı, "Acımız büyük. Selin okulun en neşeli, en hayat dolu ve en başarılı öğrencisiydi. Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Aİ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)