KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde 13 yaşındaki Ö.Y.'ye tecavüz edip cinel istismarda bulundukları iddiasıyla 1'i astsubay 10 sanığın yargılanmasına devam edilirken, İzmit Dayanışma Forumu Kadın Atölyesi üyeleri, adliye önünde kadına şiddet ve tecavüzleri protesto etti.
Geçen Nisan ayında, Gölcük İlçesinde Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Ö.Y. erkeklerin kendisiyle ilişkiye girdiğini söyleyince, öğretmeninin şikayeti üzerine açılan soruşturmada 24 kişinin tacavüz ve cinsel istismarına uğradığı ortaya çıktı. Yapılan soruşturmalar sonunda Cumhuriyet Savcılığı'nca 24 kişiden 14'ü serbest bırakılırken, mahkemeye sevkedilen astsubay F.V.B. ile C.B., U.A., Ş.T., A.E.T., İ.K., E.D., S.A. ve U.N.K. tutuklandı, C.O. adlı kişi ise ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşması öncesinde  mağdur Ö.Y.'ye destek için İzmit Dayanışma Forumu Kadın Atölyesi üyeleri adliye önüne geldi. Burada kadına şiddet ve tecavüzler protesto edildi.
Kadın Platformu adına konuşan Merve Arısoy, "Bizler sürekli yeni bir kadın cinayeti, kadına yönelik şiddet, artan kadın düşmanlığı ve ondan güç alan erkek egemen yargının haksız tahrik indirimi vakaları ile karşılaşmaktayız. Özellikle Kocaeli'nde yaşam şiddet ve cinayet olayları her geçen gün artmaktadır. Bugün de Gölcük'te Ö.Y.'ye tecavüz edenlerin duruşmaları sürüyor. AKP adaleti her geçen gün kadın düşmanlığını aklıyor. Tecavüzcüleri, tacizcileri, kadın cinayetlerinin sorumlularını yargılamayan AKP kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüüzn en büyük sorumlusudur" diye konuştu.
Duruşmaya 9 tutuklu sanık ile tutuklu sanıkların çok sayıda yakını katıldı. Sanıkların tahliye talepleri reddedilirken, mahkeme  tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 26 Kasım tarihine erteledi.