ESKİŞEHİR'de çeşitli tarihlerde 13 evi soyduğu öne sürülen an 20 yaşındaki Ö.E., son olarak hırsızlık amacıyla girdiği evde polisler tarafından suçüstü yakalandı. Poliste 50'e yakın suç kaydı olan ve asker firarisi olduğu belirtilen Ö.E.'nin hırsızlıktan elde ettiği parayla uyuşturucu madde satın aldığı öne sürüldü.
Yeşiltepe ve Sütlüce mahallelerinde son günlerde özellikle PVC pencere camları sert bir cisimle zorlanıp açılarak girilen evlerden LCD televizyon, elektronik eşya, ziynet eşyası ve nakit para çalınması olayları ile ilgili olarak polisin yaptığı araştırmada şüphelinin Ö.E. olduğunu belirlendi.
Hırsızlık suçlarından daha önce de 50'den fazla suç kaydı bulunduğu ve asker firarisi olduğu bildirilen Ö.E. polisler tarafından aranırken, dün akşam saatlerinde Yeşiltepe Mahallesi'ndeki bir eve hırsızlık amacıyla girdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler Ö.E.'yi suçüstü yakaladı.
Gözaltına alınan Ö.E.'nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda LCD televizyon, cep telefonu, MP4, Playstation, VCD player, USB bellek, elektronik ve ziynet eşyaları ele geçirildi.
Yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Ö.E.'nin uyuşturucu madde bağımlısı olduğu, hırsızlıktan elde ettiği tüm parayı uyuşturucu madde alımında kullandığı öne sürüldü.