İsmail AKKAYA / KONYA, () - KONYA'da 12 yaşındaki Kazım Korkmaz, babasından izinsiz gezmek için aldığı traktörün kontrolden çıkıp takla atması sonucu yaşamını yitirdi.
Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Yenibahçe Mahallesi 1374 Nolu Sokak'ta meydana geldi. Yenibahçe Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Kazım Korkmaz, babası İsmail Korkmaz'ın pazarda olmasını fırsat bilip, bahçede duran 42 EJ 477 plakalı traktörle gezmeye çıktı. Annesi Ayşe Korkmaz'ın 'Götürme, baban kızar. Başına bir şey gelir' yönünde uyarısını dikkate almayan Kazım Kokmaz, gezdiği sırada traktörün direksiyon kontrolünü yitirdi. Arkasında ilaçlama makinası bağlı olan traktör devrilerek takla attı. Traktörden fırlayan Kazım Korkmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Kazım Korkmaz'ın yaz tatilini kuran kursuna giderek geçirdiğini belirten akrabası Mustafa Korkmaz, ''Babası sebze ve meyvecilikle uğraşır. O yüzden pazardaydı. Kazım da bu durumu fırsat bilip traktörle gezmeye çıkmış. Arkasından annesi seslenip uyarmış ama Kazım dikkate almamış. Bizim köy yerinde traktör kullanma merakı küçük yaşlarda başlıyor. Kazım da bu nedenle traktörü izinsiz alıp kullanmış'' dedi.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRFALI