Habip ATAM / İSTANBUL, () Bin 157 kredi kartı ve banka kartı kopyalayarak hesaplardan 367 bin 116 TL çektiği belirlenen Bulgaristan uyruklu R.B.P. sınır kapısında yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin kılıktan kılığa girerek ATM'lerden para çektiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından banka müşterilerinin kredi ve banka kartlarını kopyalayarak, ATM'lerden para çeken Bulgaristan uyruklu R.B.P.'nin yakalanması için 2 yıl önce çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarla R.B.P.'nin geçtiğimiz cuma günü otomobiliyle Bulgaristan'a gideceği belirlendi.
Takibe alınan R.B.P. 6 Haziran'da Kapıkule sınır kapısında gözaltına alındı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alınan şüphelinin otomobilinde yapılan aramalarda 26 Bin 130 Euro, cep telefonu, kart kopyalamaya yarayan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
R.B.P., gözaltına alınmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.

BİN 157 KART KOPYALAMIŞ
Gözaltına alınan şüphelinin 2011'den bu yana bin 157 kredi kartı ve banka kartını kopyaladığı belirtildi. Emniyet tarafından yapılan incelemelerden R.B.P.'nin “Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması" yoluyla bankaları 367 Bin 116 TL zarara uğrattığı belirtildi.

PARA ÇEKERKEN GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ
Binden fazla kart kopyalayan şüphelinin görüntülerinin banka ATM'lerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği belirtildi. O görüntülerden bazıları basın mensuplarıyla da paylaşıldı. Fotoğraf kareleri halindeki görüntülerde şüphelinin ATM'lere gelirken tanınmamak için farklı farklı şapka ve gözlük takması dikkat çekti.
(FOTOĞRAFLI)