SİİRT'in Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'nde,  11.5 yaşında imam nikahıyla evlendirilen ve 12.5 yaşında anne olan 14 yaşındaki Kader Erten, erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci bebeğinin ölümünün ardından, evinde tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu.
Yaklaşık 2,5 yıl önce Van'ın Çatak İlçesi'nde, ailelerin onayı üzerine Mehmet Atak ile imam nikahı evlendirilen Kader Erten, Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'ne gelin geldi. Resmi nikahsız eşi Atak'ın ailesiyle yaşamaya başlayan Kader Erten, evlendikten bir yıl sonra ilk çocuğunu dünyaya getirdi. Yaklaşık bir yıl sonra ikinci  bebeğine hamile kalan Kader Erten'in eşi, iki ay önce askerlik görevini yapmak için Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki birliğine teslim oldu.
Bir yaşındaki çocuğu ve karnındaki 7 aylık bebeğiyle askerdeki eşinin yolunu bekleyen Kader Erten'in, erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci bebeği öldü. Bu olayın ardından bunalıma girdiği belirtilen çocuk gelin, önceki gün odasında tabancayla vurulmuş halde  ölü bulundu.
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Kader Erten'in cesedi, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı ölümü şüpheli bularak, soruşturma başlattı. Savcılık, Kader Erten'in eşi Mehmet Atak'ın aile fertlerinin ifadelerini aldı. Atak Ailesi fertleri, gelinlerinin ikinci çocuğunu kaybettikten sonra bunalıma girdiğini ve odasından çıkmadığını, bu nedenle intihar ettiğini iddia etti.
Nüfus cüzdanında doğum tarihi 21 Temmuz 2000 olan Kader Erten'in eşinin ailesi ifadelerinde, gelinlerinin nüfus kaydının doğru olmadığını savunarak, "Geçen yıl onun gerçek yaşını belirlemek adına kemik yaşı tespiti yapılması için mahkemeye başvurduk. Halen mahkeme sürüyor" dedi.

TK(GG/COŞ)