KAYSERİ’de Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda bayılan 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.H.’yi hastaneye götürmek isteyen 112 Ambulans şoförü 35 yaşındaki Cesur Tanrıkulu ve Acil Tıp Teknisyeni 22 yaşındaki Halil Ersoy, öğretmenler tarafından dövüldüklerini iddia etti. İki sağlık görevlisi, polise giderek öğretmenlerden şikayetçi oldu. Ögretmenler ise sağlık görevlilerinin öğrenciyi ambulansa koyarken düşürdüğünü, o nedenle tartışma çıktığını, dayak olayı olmadığını ileri sürdü.
Kocasinan İlçesi'nde bulunan Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda saat 10.30 sıralarında, 8'inci sınıf öğrencisi E.H. baygınlık geçirdi. Okul yöneticileri bunun üzerine 112'yi aradı. Okula gelen sağlık ekibinden şoför Cesur Tanrıkulu ile Acil Tıp Teknisyeni Halil Ersoy psikiyatrik rahatsızlık geçirdiği belirtilen kız öğrenciyi ambulansa götürürken, okul öğretmenleri iddiaya göre 'Neden sedyeye koymuyorsunuz', 'Hasta çocuğu ambulansa koyarken diye düşürdünüz' diye tepki gösterince aralarında tartışma yaşandı. Sağlık görevlilerinin iddiasına göre tartışma sonucu okulda görevli öğretmen oldukları iddia edilen 9 kişi kendilerini yumrukladı. Öğretmenler ise, sağlık görevlilerinin hasta öğrenciyi ambulansa bindirirken düşürdükleri için tepki gösterdiklerini ileri sürdü.
ÖĞRENCİYİ HASTANEYE BIRAKIP POLİSE GİTTİLER
Sağlık görevlileri önce hasta öğrenciyi Kayseri Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne götürdükten sonra Argıncık Polis merkezine gitti. Burada öğretmenlerin kendilerini dövdüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. Sağlık görevlilerinin polisteki ifadelerinin ardından rapor için yeniden hastaneye gidecekleri bildirildi. 112 yetkilileri, 2 görevlilerinin saldırıya uğradığını bildirdiklerini ve adli konuya intikal ettiği için açıklama yapamayacaklarını söylediler. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de okulda meydana gelen olayla ilgili okul yöneticisi ve öğretmenlerle görüştüklerini, olayın hasta öğrencinin ambulansa konulurken düşmesinden kaynaklandığını, konuyu soruşturduklarını kaydetti..
'ÇOCUĞA HOYRAT DAVRANDILAR, TARTIŞTIK'
Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenler ise "Öğrencimiz E.H. iki gündür rahatsızlanıyor. Dün de hastaneye götürülürken, sağlık görevlileri hoyrat davrandı. Bugün de ambulansa koyarken çocuğu düşürdüler. Ona tepki gösterdik. Bu arada ağız münakaşası ve itişme oldu. Saldırı veya dövme söz konusu olmadı" diye konuştular.
Olayla ligili olarak gerek Sağlık Müdürlüğü gerekse Milli  Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.
E.H.: Esra HARMANCI