DİYARBAKIR'da 28 yaşındaki M.T. hakkında, 11 yaşındaki öz kızına tecavüz ettiği iddiasıyla, 33 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Bağlar İlçesi'nde oturan M.T.'nin, geçen yıl ve bu yılın başlarına kadar öz kızı olan 6'ncı sınıf öğrencisi E.T.'ye aralıklarla 4 kez tecavüz ettiği iddia edildi. İddianamede alınan Adli Tıp Raporu'nda E.T.'nin anatomik olarak bakire olduğunu vurgulandı.
Şüphelinin, kendi öz kızına zincirleme olarak tecavüz ettiğini belirten Savcı, baba M.T.'nin 'Üst soy veya altsoydan çocuğun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli, zincirleme cinsel istismarı' suçundan 33 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. M.T. gözaltına alındı.
M.T. ifadesindekızının ruhsal yönden bir problemi olmadığını belirterek, "Ancak çok film izliyor. Bundan dolayı hayal gücü biraz yüksek. İfadesinde söylediği olaylar tamamen asılsızdır" diyerek suçlamaları reddetti. M.T. sevkedildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, E.T. ise koruma altına alındı.
ANNE: KIZIMIN ANLATTIĞI ŞEYLER DOĞRU DEĞİL
İddianamenin Diyarbakır 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, M.T.'nin yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında savunması alınan M.T., kızının anlattığı hiç bir şeyin yaşanmadığını ifade ederek, beraatini istedi.
Daha sonra söz hakkı verilen E.T.'nin annesi A.T., ise, kızının anlattığı şeylerin doğru olmadığını belirterek, "Kızım daha önceden benzer şeyler yapmamıştı. İlk kez böyle bir iddiası oldu. Niye böyle bir şey olduğunu ben de anlamadım. Şikayetçi değilim" dedi.
MAĞDURUN İFADESİ ALINAMADI
Duruşma sırasında salonda bulunan mağdur E.T.'nin ifadesi ise psikolog ve kamera olmadığı için alınamadı. Mahkeme, mesai saatinin dolması nedeniyle psikolog ve kamera hazır edilemediği için E.T.'nin ifadesinin bir sonraki celse alınmasına karar verdi. Mahkeme mağdurun, maruz kaldığı cinsel saldırı nedeniyle ruh sağlığının bozulup, bozulmadığının tespit edilmesi için Dicle Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'na sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. FB(GG/AAA)