Özkan TOKMAKOĞLU/ KASTAMONU () – KASTAMONU’da, arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra kayıplara karışan Ali Çakır, 11 gün sonra ormanlık alanda ölü halde bulundu.
Merkez ilçeye bağlı Ballık Köyü’nde geçen 4 Mart’ta Ali Çakır, arkadaşları Mehmet K., Remzi A., Hüseyin S., Tarık K. ve Mehmet A. İle birlikte alkol aldı. Bu sırada arkadaşlar arasında belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavganın yatışmasının ardından Hacıveli Köyü mevkiine gelen arkadaşlardan Mehmet K., Remzi A., Tarık K. Ve Mehmet A., ayrıldı. O günden itibaren Ali Çakır ve Hüseyin S.’den bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma ve arama başlattı.
Kayıp Hüseyin S., bugün öğle saatlerinde jandarmaya giderek teslim oldu. Hüseyin S.’nin ifadesinden yola çıkan jandarma, 11 gündür kayıp olan Ali Çakır’ın cesedini, ormanlık alanda ölü halde buldu. Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan ilk incelemede, Çakır’ın boynundan aldığı bir darbe sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Çakır’ın cesedinin bulunmasının ardından daha önce ifadeleri alınıp serbest bırakılan Mehmet K., Remzi A.,,Tarık K., ve Mehmet A. , tekrar gözaltına alındı.
Ali Çakır’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Hüseyin S. ile birlikte diğer 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

ÖT(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)