Muhammet KAÇAR/RİZE,  () - RİZE’de düzenlenen Atletizm ve Disk Atma Yarışları sırasında 100 metre koşuda il birincisi olan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Ayşenur Uygur, saha kenarında yürüdüğü sırada başına 2 kilo ağırlığındaki diskin isabet etmesi sonucu yaralandı. 
Rize İslampaşa Spor Kompleksi’nde Okullararası Atletizm ve Disk Atma Yarışları düzenlendi. Yarışlar sırasında Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Ayşenur Uygur 100 metrede 14.05 saniyelik derecesi ile Rize il birincisi oldu. Koşu yarışları ardından disk atma yarışmasına geçildi. Bu sırada bir sporcunun fırlattığı 2 kilogramlık disk, pist kenarında yürüyen Ayşenur Uygur’un başına isabet etti. Ağır yaralanan ve ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Uygur, ameliyata alındı. Kafasında kemik kırığı olduğu tespit edilen Uygur, 2.5 saat süren ameliyatının ardından Beyin Cerrahi Servisi’ndeki tedavisi sürüyor.
"HİÇBİR ÖNLEM YOKTU"
Her şeyin bir anda olduğunu, arkadaşının attığı diskin başına isabet ettiğini anlatan Ayşenur Uygur, "Şu anda iyiyim. O anda sahada hiçbir önlem yoktu. Sonradan önlem alındı. Sağlıkçılar da sonradan geldi" dedi.
Rize Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik ise, gerekli önlemleri almalarına rağmen talihsiz ve üzüntü verici bir olay ile karşılaştıklarını belirterek, "Tesis ve turnuva sorumlusunun ifadesine başvurulacak. Bunun ardından soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek” diye konuştu.
Dün meydana gelenn olaydan sonra bugünde devam eden yarışlar sırasında alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bekletilen sporcuların tamamının pist dışında tutulduğu  görüldü.

MK(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)