Ali ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, () - KIRKLARELİ’de dün okuldan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş’ın bulunması için polis ekiplerinin yanı sıra mahalleli de seferber oldu. Yapılan tüm aramalara karşın Aktaş bulunamazken, ailesi kayıp ilanları bastırarak Kırklareli sokaklarına dağıttı.
Kırklareli Karacaibrahim Mahallesi’nde ailesiyle birlikte oturan Halil İbrahim Aktaş, eğitim gördüğü Atatürk Ortaokulu’ndan çıktıktan sonra bir daha evine dönmedi. Anne Mürvet Aktaş ve Kırklareli Valiliği İl İdare Kurulu Müdürü olan baba Yılmaz Aktaş eve gelmeyen çocukları için polis merkezine kayıp başvurusunda bulundu. Halil İbrahim Aktaş’ın yakınları gece yarısından itibaren gidebileceği her yeri aradı ancak bir sonuca ulaşamadı. Polis ekiplerinin mahalledeki işyerlerinin güvenlik kameralarında yaptığı incelemede ise kayıp çocuğun dün evine 500 metre uzaklıktaki bir markete 15.29’da giriş-çıkış yaptığı tespit edildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri ve komşular çevredeki tüm metruk binalarda arama yaptı ancak bir ize rastlanmadı.
AİLESİ İLAN BASTIRDI
Anne Mürvet Aktaş, oğlunun dün okul çıkışında markete girdiği ve daha sonra ise arkadaşlarıyla top oynarken görüldüğünü belirterek, “Akşamdan beri arıyoruz. Kayıp bildirimini polis merkezine yaptık şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Sağlıklı aklı başında bir çocuktu. Oğlum bizleri duyuyorsan bir haber ver. Gelebiliyorsan lütfen gel. Korkuyorsan hiçbir şey yapmayacağız gel. Hiçbir şeyden korkma” dedi.
Oğlunun fotoğraflarından kayıp ilanı yaparak Kırklareli sokaklarına dağıtan baba Yılmaz Aktaş ise “Okuldan sonra evin yakınına gelmiş, parkesini çıkarmış. Çantasını bırakmış. Ben oğlumu ararken eşyalarını buldum. Ondan sonrası bilinmiyor. Bir de bir marketin kamerasında çocuğun görüntüsü var. İçeri girip çıkmış. Akşam 18.00 sıralarında işten eve geldiğimde eşim bana ‘İbrahim yok’ dedi. Ben onu aramaya başladım. Çocuğum bizden korkarak kaçmaz. Çocuğum her akşam geldiğimde bana sarılan üzerime atlayan bir çocuktu. Bizden korkarak kaçmaz” diye konuştu.

AÜÜ(LK/AK) (FOTOĞRAFLI)