ADANA'da Seyhan Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğine gitmek için bindikleri teknenin alabora olması sonucu kaybolup 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 33 yaşındaki Turgut Bülbül toprağa verildi. Cenazede, Bülbül'ün annesiyle, ablası güçlükle ayakta dururken halası Türkan Bülbül, yeğeninin fotoğrafına sarılıp ağladı.
11 Aralık'ta, Menderes Adası'ndan süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için açılanları taşıyan teknenin alabora olması sonucu suya düşen Suriye vatandaşı 30 yaşındaki Rabi Akko, 51 yaşındaki Hacı Osman Gönen ile 44 yaşındaki Ahmet Kocabey olay günü kurtarıldı. Turgut Bülbül ile 27 yaşındaki Kenan Atakay ise suda kayboldu. 14 Aralık'ta yapılan aramalarda Kenan Atakay'ın cesedi bulundu. Günlerdir süren çalışmalar sonucu, dün de Turgut Bülbül'ün cesedine ulaşıldı. Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Turgut Bülbül'ün cenazesi önce Haydarlı Mahallesi'ndeki baba evine, sonra da Haydarlı Mezarlığı'na götürüldü.
FERYAT ETTİ
Barajdaki arama çalışmalarını yaşlı gözlerle izlerken, Turgut Bülbül'ün montuna sarılan hala Türkan Bülbül, mezarlıkta ise yeğeninin fotoğrafını öpüp kokladı ve bağrına bastı. Türkan Bülbül, daha sonra da, "Ben sana 5 yıl baktım. Artık rahmetli baban baksın" şeklinde feryat etti. Anne Nesibe ile olay günü olay yerine sevk edilen ambulansta görevli olan ablası Dr. Nuran Bülbül ise cenazede güçlükle ayakta durdu. Anne Nesibe Bülbül, "Oğlum bu sana yakışmadı" diyerek ağladı. Acılı anneyi doktor abla Nuran Bülbül sakinleştirmeye çalıştı. Batan teknede bulunan ve sağ olarak kurtarılanlardan Suriye vatandaşı Rabi Akko da cenazeye katıldı. Akko, cenaze namazını kıldığı arkadaşının bir süre de tabutunu taşıdı. 5 kardeşin en küçüğü olan Turgut Bülbül'ün cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.