SAMSUN'da 9 aylık hamileyken iki evde hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından doğumuna az bir zaman kaldığı gerekçesiyle serbest bırakılan 18 yaşındaki G.G. doğumun ardından dün yine aynı suçlamayla gözaltına alındı. 10 günlük kız bebeği olan şüpheli adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest kaldı.
Olay İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evden hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan ve 10 gün önce bir kız çocuğu dünyaya getiren G.G., İlknur A. adlı kadının evinin kapı zilini çaldı. Açan olmayınca da kapıyı sert bir cisimle açıp içeri girdi. Evin bütün odalarını tek tek arayan ve eşyaları dağıtan şüpheli alacak birşey bulamayınca, evden çıktı. Bu sırada eve dönen ev sahibi apartmanın merdivenlerinde şüpheliyle karşılaştı. Açık olan evinin kapısından içeri girip eşyalarının dağıtıldığını görünce koşarak merdivenlerde karşılaştığı G.G.'yi yakalayıp polisi aradı. Olay yerine gelen polis İlknur A.'nın şikayeti üzerine şüpheli kadını gözaltına aldı.
Polise ifade veren G.G. suçlamayı kabul etmeyip, "Ben yeni doğum yaptım. Paraya ihtiyacım olduğu için apartmana dilenmeye girdim" dedi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugun adliyeye sevk edilen G.G. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan G.G. hamileliği sırasında belirli aralıklarla iki ayrı eve hırsızlık yapmak amacıyla girdiği ve her ikisinde de ev sahiplerine suçüstü yakalandığı belirtildi. Bu olaylarla ilgili adliyeye sevk edilen G.G.'nin doğumuna az bir zaman kaldığı gerekçesiyle adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.