Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da 1 yaşındaki kızı Hayrünnisa yüksek ateş şikayeti ile götürüldüğü hastanede ölünce baba Kadri İbi kızının doktor ihmali sonucu hayatını kaybettiğini ileri sürüp şikayetçi oldu. Otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürülen Hüyrünnisa İbi'yi taşıyan cenaze aracının önüne atlayan anne Remziye İbi, "Yavrum, sen in de ben bineyim' diye gözyaşı döktü.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde oturan 33 yaşındaki Kadri ve 30 yaşındaki Remziye İbi çiftinin 4 kızından en küçüğü olan Hayrünnisa gece ateşlendi. Özel halk otobüslerinde çalışan Kadri İbi, havale geçirdiği tahmin edilen bebeğini en yakında bulunan özel bir hastaneye götürdü. İlk müdahalenin ardından Meydan Çocuk Hastanesi'nde sevk edilen Hayrünnisa İbi kurtarılamadı. 
Ölümü şüpheli bulunan Hayrünnisa İbi'nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kızının doktor ihmali sonucu hayatını kaybettiğini ileri süren baba Kadri İbi, şikayetçi oldu. Doktor hakkında dava açacağını söyleyen Kadri İbi, "Kızım havale geçirdiği için en yakın hastaneye götürdük. Doktor müdahaleye aldı, yatırılması gerektiğini söylediler. Ama hastanede yer olmadığı için sevk edilmesine karar verildi. Doktor Kenan Kuzey, 112 merkezi ile görüşmüş, Adana'daki hastanelerde yer olmadığı için Tarsus veya Ceyhan'a gönderilebileceğini söylemişler. Hastane, kendi ambulansını vermedi. 112 de sevk için yer bulamayınca, yavrum ateşler içinde tam 2 saat bekletildi. Ağzında kan gelip, durumu ağırlaşınca, hastanenin ambulansı ile kızımı Meydan Çocuk Hastanesi'ne getirdik" diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Hayrünnisa İbi'nin cenazesi hastane morgundan alınarak otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenaze aracının yolunu kesen anne Remziye İbi, kızına seslenerek "Yavrum sen in de ben bineyim" diye gözyaşı döktü.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
Hayrünnise İbi'nin ölümü ile ilgili bilgilendirme yapan özel hastane yetkilileri, "Acil Servisimize gece 22.19'da getirilen Hüyrünnise İbi'ye, Acil Doktoru Kenan Kuzey müdahale etmiş. Acil doktoru Sinem Atay da yardıma gelmiştir. Havale geçiren çocuğun bronkopnömoni nedeniyle akciğerleri çok kötü olduğu için hemen hastanemiz nöbetçi çocuk doktoru Uzm Dr. Mehti Tasouji çağrılmış ve Dr. Mehti Tasauji çocuğu muayene ederek, durumunun kötü olması nedeniyle derhal 3'üncü basamak yoğun bakıma ihtiyaç olduğunu ve hemen 112'nin aranıp çocuk yoğun bakımı olan hastaneye acilen gönderilmesini istemiştir. 112 kordinasyon merkezi ile bağlantı kurulmuş fakat Adana'da çocuk yoğunbakımların dolu olduğu bilgisi aktarılmıştır. İl dışında bir merkezin kabul edilip edilemeyeceğinin aileye bildirilmesi söylenmiştir. Aile tepki göstermiş ve kabul etmemiştir. Bu arada aile 184 Sağlık Bakanlığı şikayet hattını ve 112' yi arayarak küfürlü bir konuşma gerçekleştirmiştir. Bekleme süresince çocuğa solunum destek tedavisi, damardan sıvı verildi, balgam aspire edildi. 112 en sonunda Meydan Çocuk Hastanesinde Dr. Hülya hanımın hastayı kabul ettiğini bildirdi. Dr. Hülya hanımla görüşülüp hiç vakit kaybetmeden Güney Adana Hastanesi ambulansı ile Meydan Çocuk Hastanesi'ne hastanın sevki gerçekleştirildi" denildi.

FOTOĞRAFLI