Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), () - ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki yat limanında 1 ton kaçak mavi yüzgeçli orkinos ele geçirildi.
Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin, Gazipaşa Yat Limanı'nda dün gece yarısı yaptığı denetimlerde bir kamyonete yüklenmiş, avlanması kısıtlı olan yaklaşık 1 ton mavi yüzgeçli orkinos bulundu. Balıklara el konulurken, adı açıklanmayan kamyonetin sahibi hakkında idari para cezası uygulandı.
Mavi yüzgeçli orkinos avcılığına 25 Mayıs- 25 Haziran arasında kotaya bağlı olarak kısmen izin verildiğini belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, kayıt dışı ölü orkinos balıklarının karaya çıkarılmasının yasak olduğunu, bu amaçla denetimlerin 24 saat aralıksız devam ettiğini dile getirdi.
KAÇAK AVI İHBAR EDİN
Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Su Ürünleri Avcılığı Usul ve Esasları'nı belirleyen tebliğe göre avlanması yasak türleri avlayan, nakleden ve satanlar hakkında Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten idari işlem yapıldığını, kaçak avcılara yönelik kontrollerin de devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, "Duyarlı vatandaşlarımız, bu tür durumlarla karşılaşmaları durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunsunlar" denildi.

FOTOĞRAFLI