BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde bir gece de üç ayrı işyerine giren hırsız, bin Tl çaldı. Güvenlik kameralarına görüntüsü yansayan hırsızın kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

İlçede Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde bulunan üç işyeri bu sabaha karşı saat 01.00 ile 02.00 arasında güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde aynı kişi tarafından soyuldu. Kapişonu ile yüzünü gizlemeye çalışan 20 yaşlarında bir genç, ilk olarak tarım ürünlerinin satıldığı bir işyerinin kapısını tornavida yardımıyla açarak, yazar kasada bulunan 30-40 lira ivarındaki bozuk parayı alıp kayıplara karıştı. Aynı hırsızın, Caddede Atatürk Bulvarı istikametine doğru ilerlediği çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Aradan bir süre geçtikten sonra hırsız, bir büfenin kapısını yine tornavida yardımıyla açarak, kasadaki 20-30 lira kadar bozuk parayı alıp çıktı. Sadece birkaç dakikada işyerlerinin kapılarını açmayı başaran hırsız, saat 02.01'de bu defa cadde üzerindeki manavın kapısında kameralara takıldı. Manavın kapısını da tornavida ile açan hırsız, içeri girip önce eline bir poşet aldı, daha sonra da paraların bulunduğu çekmecedeki paraları aldı. Hırsızın içeride 3-4 dakika oyalandıktan sonra gittiği görüldü.

Sabah 06.00 sıralarında işyerine gelen manav Uğur Has, kapının açık olduğunu görünce incelediği çekmecedeki 300 Tl'nin alındığı gördü. İhbar üzerine araştırma yapan polis güvenlik kameralarına yansıyan bir kişinin kısa sürede 3 işyerinden hırsızlık yaptığı saptadı. Polis zanlının yakalanması için çalışma başlattı. 

İşyerine hırsız giren manav Uğur Has, çekmecedeki 250-300 Tl dolayındaki paraların alındığı ve hırsızın bir süre oyalanmasına anlam veremediğini söyledi. Büfe işletmecisi Hanefi Çelik ise, son günler hırsızlık olayının sıkça rastlanmasından rahatsızlık duyduğunu ve yardım kutusundakilerle birlikte 500 Tl'den fazla parasının alındığı söyledi.